Home » Без рубрики » Скільки варити креветки?

Скільки варити креветки?

Скільки варити креветки?
Основна помилка недосвідчених любителів ніжного м’яса креветок — це спроба проварити їх трохи краще. У результаті виходить гума, а не делікатес.

Головна заповідь в приготуванні креветок краще недоваріть, ніж переварити! Недоварені креветки виправляються вкрай легко, потрібно всього лише залити їх окропом і дати постояти хвилин десять, але якщо дотримуватися наведених нижче порад, то в цьому не буде потреби. Скільки ж правильно варити сирі креветки?

У продажу можуть зустрічатися живі креветки або заморожені в сирому вигляді. Сира креветка, як правило, має сірий, коричневий або майже чорний колір залежно від породи. Зеленувата голова, як би страшно це не виглядало, свідчить лише про раціоні ракоподібного, рачок свіжий. Вам попалася креветка-вегетаріанець, яка наїлася водоростей, а не планктону, на смак це не вплине. Заморожені сирі креветки потрібно розморозити, і краще це робити повільно.

Забудьте про мікрохвильовці з функцією дефрост, складіть заморожених ракоподібних в миску і поставте на нижню полицю холодильника, повільна розморожування збереже смак і аромат. Зазвичай сирими продаються великі креветки: королівські, тигрові, іноді зустрічається далекосхідна креветка-капустянка. Метод варіння простий: у велику кількість киплячої води потрібно всипати промиті в холодній воді креветки, довести до кипіння, і дочекатися, поки креветки спливуть, після цього варити три хвилини. Потім прибрати каструлю з вогню, закрити кришкою і дати креветкам постояти в остигає воді 15-20 хвилин. У готових креветок рівний рожево-оранжевий колір, деякі породи при варінні стають майже червоними, як раки.

В окріп для аромату додаються спеції за смаком: кмин, лавровий лист, чорний і запашний перець, гвоздика, кріп. Можна додати у воду півлітра пива або півсклянки горілки, це додає креветкам особливий смак і аромат. Як правильно приготувати варено-морожені креветки?

Якщо в упаковці ви бачите рожевих креветок, це означає, що вони абсолютно готові до вживання, залишилося їх тільки правильно розморозити. Розморожування в цьому випадку йде з елементами варіння. Спочатку потрібно підготувати окріп зі спеціями і добавками, які ви любите.

Варено-морожені креветки висипаємо в друшляк і знімаємо верхній шар льоду, просто промиваючи ракоподібних під струменем холодної води. У крутий ароматний окріп висипаємо промиті креветки, накриваємо кришкою, каструлю відразу знімаємо з вогню і витримуємо 10-15 хвилин.

Варено-морожені креветки можуть продаватися цілими або вже чищеними, а ось сирі, як правило, продаються цілком. Будьте уважні при покупці креветок, в заморожуванні правильна креветка виглядає так, як ніби покрита тонкою крижаною глазур’ю.

Якщо в пакеті суцільний крижаний ком або сніг, то креветки розморожувалися і піддавалися повторному заморожуванню, є ризик купити зіпсований продукт, і краще відмовитися від такої покупки.

Скільки варити креветки?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*