Home » Без рубрики » Що є на роботі?

Що є на роботі?

Що є на роботі?
Рейтинг офісних обідів.

Що є на роботі, щоб не захворіти
Варіант 1. Домашня їжа в лоточках
Ціна питання 50-150 руб. Набір продуктів: бутерброд з сиром чи ковбасою; салат зі свіжих овочів; котлета (куряча ніжка) з картоплею (рисом). Плюси: підходить тим, хто сидить на дієті або просто береже фігуру;
домашня їжа гарантовано безпечна.

Мінуси: у відсутність мікрохвильової печі обід доводиться їсти холодним. За поживністю холодна їжа від теплої нічим не відрізняється, розповідає
Борис Суханов, професор НДІ харчування РАМН і ММА ім.

Сеченова. Однак тепла їжа засвоюється краще, ніж холодна.

Це пояснюється просто час перебування будь-якої їжі в шлунку залежить від її температури. Тепла затримується на
години (за цей час встигає відбутися повноцінне розщеплення білків на амінокислоти), а холодна проскакує за годину. Це призводить до незасвоєння білків і вуглеводів (що загрожує порушенням обміну речовин) та до переїдання (так як ненаситний організм дуже швидко починає вимагати добавки). Є продукти, які в принципі не можна вживати холодними, пояснює
Ірина Гущина, лікар-дієтолог.

Це тугоплавкі жири, які присутні у всіх видах м’яса.
Їх повноцінне розщеплення можливо лише при температурі
38-40 градусів.

Зігріти тваринні жири до такої температури організм не може. Тому навіть пиріжки з м’ясом слід їсти підігрітими інакше вони будуть лежати в шлунку мертвим вантажем. Варіант 2. Бутерброд з автомата
Набір продуктів: сендвічі, горішки, випічка, шоколадні батончики, каву, чай з пакетиків. Ціна питання 100-200 руб. Плюси можливість швидко перекусити.

Мінуси виходить дорожче, ніж купувати ті ж продукти в магазині;
салати при неправильному зберіганні перетворюються на джерело мікробів. Асортимент офісних буфетів включає в себе продукти підвищеної калорійності, розповідає Ірина Гущина.
Вони більше підходять для перекусу, ніж для повноцінного обіду. А при регулярному вживанні можуть стати причиною гастриту і зайвої ваги.

Шоколадні батончики, чіпси і сендвічі, на думку американських дієтологів, входять до п’ятірки найбільш шкідливих продуктів за великої кількості цукру, жиру і смакових добавок. Варіант 3. Суп з пакетика
Набір продуктів: локшина швидкого приготування, супи в стаканчиках, швидкі каші, плови і т.
п. Ціна питання 40-60 руб.

Плюси: можливість перекусити теплою їжею. Мінуси: Концентрат програють натуральним продуктам за вмістом вітамінів, мінеральних та поживних речовин, розповідає
Олена Терешина, доктор біологічних наук, завідувач лабораторії Російського геронтологічного науково-клінічного центру.

А харчові добавки, підсилювачі смаку, ароматизатори та прянощі, якими рясніють швидкі страви, можуть спровокувати не тільки алергічні реакції, але й гастрит, а також виразку. Є дані, що у людей, що захоплюються такими продуктами, смакові рецептори з часом втрачають чутливість звичайна їжа їм здається прісною і позбавленою смаку.

Помічено, що їжа з пакетиків не применшує, а лише притупляє відчуття голоду.
Насититися нею не можна.

Варіант 4. Обід з доставкою в офіс
Набір продуктів будь, на вибір. Ціна питання 130-170 руб.

Плюси продукти доставляються в офіс гарячими, а їжа виглядає по-домашньому;
великий вибір страв. Мінуси для одного співробітника обід не привезуть, слід шукати сообедчіков серед колег. До вибору компаній, що займаються доставкою обідів в офіс, слід підходити з великою обережністю, застерігає
Ніна Шустрова, старший науковий співробітник, кандидат медичних наук, завідувач лабораторії НДІ епідеміології та мікробіології імені М. Ф. Гамалії. Тільки великі компанії, що піклуються про свою репутацію, закуповують продукти, що пройшли контроль якості, а готові страви відправляють на аналіз в Держсанепіднагляду. Вдаватися до послуг дрібних фірм і тим більше домашніх кухарок не рекомендується.

Вони використовують найдешевші продукти. І ніхто не може гарантувати, що страви приготовлені з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм. Варіант 5. Бізнес-ланч в найближчому кафе
Набір продуктів: салат, перше і друге блюда, напої (найчастіше за окрему плату).

Ціна питання 150-400 руб. можна не тільки перекусити, але й розім’яти ноги. Мінуси втрата робочого часу. Похід на обід в кафе займає не менше години це недозволена розкіш для більшості офісних службовців.

За статистикою, в Росії покидають офіс, щоб пообідати, тільки 8-10% співробітників;
бізнес-ланчі, що складаються з стандартного набору страв, досить швидко набридають;
є побоювання, що страви для бізнес-ланчів нерідко готують з того, що відвідувачі не доїли напередодні ввечері.

Що є на роботі?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*