Home » Без рубрики » Коли давати дитині м’ясо?

Коли давати дитині м’ясо?

Коли давати дитині м'ясо?
З якого віку дитині можна і потрібно давати м’ясні продукти? Більшість лікарів рекомендують починати м’ясні прикорм, починаючи з 78 місяців (у західній практиці це роблять раніше, з 5 місяців, тому не дивуйтеся, якщо побачите на баночці з м’ясним пюре виробництва зарубіжної компанії саме цю цифру). У рідкісних випадках, коли у малюка є алергія практично на всі молочні продукти, включаючи і материнське молоко, м’ясо в раціон дитини вводять вже з 2 — 3 місяців, оскільки інших джерел білків немає. До 7 місяців ферментні системи, печінку, нирки малюка ще не готові до правильному засвоєнню м’ясних продуктів.

Але після цього віку зволікати з введенням м’яса в харчування не можна, адже воно — незамінне джерело легкозасвоюваного заліза, жирів, вітамінів А, Вр В, 2. Повноцінне м’ясне харчування допомагає уникнути серйозних проблем зі здоров’ям і, перш за все, анемії. М’ясо також вводиться спочатку невеликими порціями, починаючи з половинки чайної ложечки, потім обсяг харчування поступово збільшується. М’ясо потрібно починати давати дитині після того, як введені два перших прикорму — фруктовоовощние пюре і каші. Завдяки їм організм познайомився з новими, несхожими один на одного видами їжі і тепер може потроху відкривати для себе інші продукти.

Починати потрібно з м’ясного пюре, так як їжа з великими волокнами все ж поки важка для травлення дитини. І тільки ближче до однорічного віку можна включати в харчування дитини спеціальні дитячі м’ясні продукти — фрикадельки, сосиски.

Саме спеціальні, що мають особливу маркування! Ні в якому разі не можна давати малюкові ті сардельки і тефтелі, які ви купуєте для себе.

Прочитайте склад продуктів: крім м’яса, там містяться компоненти, які для дитячого організму категорично протипоказані — поліпшувачі смаку, глутамат натрію, барвники, сіль, спеції. Крім того, фарш для дитячих продуктів подрібнений таким чином, що їх не потрібно із зусиллям жувати, адже зубки у малюка тільки тільки починають прорізуватися. Після того, як дитина спробувала чисто м’ясні страви, можна починати давати йому м’ясо-овочеві суміші. Єдина умова — овочі, що входять до них, не повинні викликати у малюка алергії.

Тобто в складі цих сумішей не повинні бути присутніми ті продукти, на які, при введенні першого продукту, у дитини виникла негативна реакція. Наприклад, коли ви вводили овочевий прикорм, томати викликали алергію. Значить, в м’ясо-овочевої суміші їх бути не повинно.

Запам’ятайте, що, так само як і овочі і каші, м’ясні прикорм в перші місяці їх введення солити не потрібно! Що вибрати-натуральне м’ясо або консерви? Незважаючи на насторожене ставлення батьків до консервів (далі саме це слово викликає у деяких негативні асоціації), потрібно сказати, що харчування з баночки для вашого малюка все ж краще, ніж страви, приготовані в домашніх умовах. Здається, що натуральний, свіжий продукт набагато корисніше, ніж м’ясо, що минув промислову переробку. Адже при цьому втрачаються вітаміни, змінюються властивості білків.

Але чи можете ви бути стовідсотково впевненими в якості м’яса, яке купуєте на ринку? Мова не йде про його свіжості і безпеки з точки зору мікробів — все таки на централізованих ринках і у великих магазинах проводять регулярну перевірку за цими параметрами, і м’ясо, що містить яйця глистів або небезпечну інфекцію, не випустять на прилавок (хоча бувають і тут порушення) . А от на наявність нітратів, пестицидів, залишків антибіотиків, які дають тваринам для профілактики інфекції, м’ясо перевіряють далеко не завжди.

Далі якщо м’ясо отримано зі свого підсобного господарства, це все ж не гарантує його безпеки: для корму використовувалося сіно з луків, на яких, можливо, розпорошувалися гербіциди, або в грунт вносилося зайва кількість добрив. Одним словом, таке м’ясо може бути безпечно для дорослої людини, але не підходить для малюка.

Коли давати дитині м’ясо?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*