Home » Без рубрики » Як зберігати волоські горіхи?

Як зберігати волоські горіхи?

Як зберігати волоські горіхи?
Волоський горіх ще по-іншому називається царський горіх або червоний горіх. Батьківщина їх це середня Азія, Персія, тобто територія сучасного Ірану, але сліди їх перебування знаходять і в Швейцарії сучасної і в Гімалаях. Т. е. зона поширення середня і південно-західна Азія, і південна Європа. В даний час найбільше волоських горіхів виростає на території сучасної Молдови та Франції.

Там виробляється найбільше волоських горіхів. Чому вони називаються царськими горіхами? У стародавньому Вавилоні жерці не давали біднякам є ці горіхи тому, що справедливо вважали, що вони впливають на розумові здібності людини, а біднякам ніби як немає чого користуватися розумом і тому забороняли.

І згодом, коли ми застосували наші наукові знання, це підтвердилося. Крім того всі хто бачив волоський горіх напевно зазначив дивовижну схожість з мозком людини. Горіх це величезне дерево, красиве, з величезною густою зеленою кроною, яке в рік може давати до трьохсот кілограмів горіхів. Чим примітний волоський горіх? Серед взагалі всіх горіхів за вмістом жиру, омега-3 жирних кислот волоський горіх займає перше місце.

У ньому їх колосальну кількість в цьому сенсі він серед інших горіхів чемпіон і переможець. Він володіє, в тому числі потужними антиоксидантними властивостями, в ньому є речовини, які несуть ці властивості. фігурують у формуванні оболонок нервових тканин, це по-перше, і по-друге беруть участь в елімінації або іншими словами видаленні поганого холестерину з плазми нашої крові. Ще, так само як і арахіс, серйозним. Якщо дивитися по всі горіхам, то він займає третє місце.

Перше місце це арахіс. Друге місце це звичайний лісовий горіх, який називається фундук або ліщина. Третє місце це Волоський горіх. Значить, алергікам варто подумати, перш ніж їсти волоські горіхи або звернутися за порадою до лікаря.

Давайте порівняємо зміст цих омега-3 жирних кислот в трьох різних горіхах, це пікан, мигдаль і волоський горіх. Приблизно близько 10г омега-3 жирних кислот на 100г продукту.

Немислимо великий вміст. Горіх пікан містить близько грама, тобто в 10 разів менше ніж волоський горіх.

І в мигдалі їх зовсім немає. Так, що волоські горіхи чемпіони серед горіхів по цим кислотам, майже 10 грамів міститься в 100 грамів волоських горіхів, це дуже велика доза для будь-якого продукту. Склад і калорійність волоських горіхів описані. це природний бар’єр організму, який перегороджує дорогу шкідливим речовинам з крові в головний мозок. Так от омега-3 жирні кислоти дуже сприяють формуванню і існуванню цього гематоенцефалічного бар’єру, щоб всякі гидоти не потрапляли з нашого кровотоку в наш мозок. Омега-3 кислоти так само виводять холестерин з нашого організму, зберігають наші судини прохідними і хорошими. то він буде довше зберігатися.

А купуючи без шкаралупи, буде видно, що купується і при правильному зберіганні теж досить довго можна буде його зберегти. Як правильно, якщо горіх сухий і його можна розламати руками, то всередині буде скукоженний висохлий горішок і є там буде нічого. Але так буває не завжди. Тобто горіх хороший, щільний, правильно зібраний розламати руками не вдасться.

Якщо горішок потрясти і буде чути стукіт, то такий горіх, швидше за все теж буде підсохлим. Тому якщо горіх щільний і майже не чути звуку, якщо його потрясти, то швидше за все це хороший горіх. Зберігати горіхи бажано в сухому прохолодному місці. Але якщо, то при зберіганні ніколи не потрібно забувати, що це жир і звідси випливають додаткові правила зберігання: Це тому, що на світлі і на повітрі жир окислюється і прогоркает.

Значить крім сухого і прохолодного місця горіхи потрібно зберігати в герметичному контейнері або зав’язаному пакеті і не зробити так, щоб на них потрапляло світло. Так само і саме дерево горіха багато використовувалася в побуті і в живописі. Національне американське космічне агентство, виявляється, використовує мелену в пил шкаралупу волоських горіхів як матеріал з теплоізоляційними властивостями для головних частин космічних ракет.

Як зберігати волоські горіхи?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*