Home » Без рубрики » Як зберігати крупи?

Як зберігати крупи?

Як зберігати крупи?
Інженер-технолог громадського харчування Марія Белевцева розповідає, як правильно зберігати крупи і макаронні вироби.

На тривале зберігання крупи краще закладати восени, коли вони свіжі. Більшість круп може зберігатися 6 місяців, тому треба розрахувати кількість круп, що закладаються на зберігання, виходячи з того, що.

Наприклад, сім’я з трьох осіб, з’їдає в день приблизно 600 г крупи. Сипучі продукти не можна зберігати в пакетах.

Краща посуд скляні або керамічні банки. Їх ні в якому разі не можна закривати пластмасовою кришкою. Будь-який продукт повинен дихати, тому краще зав’язати банки лляною серветкою або марлею. Під дією світла продукт псується, відбувається окислення.

Тому банки з крупами треба поставити в шафу, бажано на нижні полиці там прохолодніше. Перед закладанням на зберігання треба перевірити сипучі продукти на відсутність жучків. Можна попередньо покласти пакет з крупою або борошном у морозильну камеру холод вб’є всіх шкідників. У банку з макаронами добре покласти 2-3 лаврових листочка.

Вони додадуть макаронам аромат і не дадуть їм зіпсуватися. У ємність з рисом корисно покласти мішечок з сіллю. Сіль вбере зайву вологу. Муку бажано перед довгим зберіганням просіяти. По-перше, ми її збагатимо киснем повітря, що довше її схоронність.

Крім того, сито позбавить борошно від жучків. Муку краще зберігати не в банку, а в лляному мішечку. Щоб борошно не просочувалася через тканину, мішечок слід попередньо вимочити в солоній воді — на літр води 4 ложки солі.

У мішечок треба покласти часник 3-4 часточки на 10 кг борошна. Часник допоможе вберегти борошно від шкідників.

Як зберігати крупи?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*