Home » Без рубрики » Як читати Біблію?

Як читати Біблію?

Як читати Біблію?
Біблія — це дивовижна книга. Незважаючи на те, що вона дуже давня (початку писатися 3, 5 тисяч років тому і була закінчена 1, 9000 років тому), проте вона актуальна і для сучасної людини живе в 21 столітті. Біблія була і залишається найбільш читаною книгою в світі. Але при цьому, щоб її читати і розуміти, до неї потрібен особливий підхід.

Якщо ви будете читати Біблію як ранкову газету, то вона здасться вам нудною і незрозумілою. Біблія не для цього. Вона була дана для людей усіх часів і народів, що жили в різні століття і в різних культурних традиціях.

І тому для її розуміння потрібно правильно її читати. Ось декілька порад про те як правильно читати Біблію, щоб розуміти її сенс.

1. Звертайтеся до Автору Біблії — Богу. Хто може краще відкрити сенс книги як не її автор. Тому зверніться до Бога і попросіть Його допомогти вам у розумінні Біблії. Ви можете сказати Богу приблизно так: «Боже, я вірю, що Біблія це Слово Твоє, і я хочу зрозуміти її, допоможи мені будь ласка». 2. Чесно приймайте все в ній написане.

Є одна дитяча казка, в якій розповідається про Бегемот считавшем себе дуже красивим. І ось одного разу йому дали дзеркало, щоб він подивився на себе. Коли Бегемот глянув на те, який він є насправді, то закричав: «Це не правда, це дзеркало бреше! Я не такий! »І зі злості він розбив дзеркало про землю. Біблія — це теж свого роду дзеркало.

Вона прямо говорить про те, який я є. Вона розкриває всі мої недоліки. І перед людиною постає вибір: або прислухатися до неї, чесно поглянути правді в очі, покаятися, попросити Бога, щоб Він допоміг змінитися. Або просто зачинити Біблію і сказати: це Дзеркало бреше, нічого тут немає страшного, майже всі так живуть зараз.

У самій Біблії про це написано наступне: Слово Боже живе та діяльне, гостріше від усякого меча двосічного: воно проникає до розділення душі і духу, до мозку кісток, і судить думки і наміри серця. І немає нічого прихованого від Нього, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт. (Євр. 4: 12-13) Чому в радянські часи Біблія була забороненою книгою?

Чому також в середні століття навіть церковні правителі під страхом смертної кари забороняли простим людям читати Біблію? Тому що Біблія відкриває правду. Чи готовий я прийняти чисту правду?

Або це буде залежати від того, чи сподобається вона мені?

Як читати Біблію?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*