Home » Без рубрики » Чим шкідливі чіпси?

Чим шкідливі чіпси?

Чим шкідливі чіпси?
(На головну сторінку) Чіпси: склад, найшкідливіші чіпси і чим вони шкідливі Чіпси в XXI столітті стали столовим стравою для багатьох людей. У даній статті проведено аналіз найбільш шкідливих чіпсів і описано чому конкретно вони шкідливі.

Почати хотілося б з хімічного складу чіпсів. Багато людей помилково думають, що їх роблять з картоплі. Колись це було дійсно так.

Але навіть тоді вони були досить шкідливі. Зараз підприємців не цікавить який вплив їх продукт робить на людей (вони будуть продавати його, навіть якщо він може, з великою часткою ймовірності, привести до хронічних захворювання або навіть летального результату). До складу сучасних чіпсів (найпопулярнішими з яких є лейс, Прінглс, Читос та ін) входить, найчастіше, крохмаль або суміш на його основі, але також основним компонентом може бути кукурудзяна або пшенична мука.

Крохмаль, як правило, генетично модифікований (зроблений із сої). Потрапляючи в організм людини, він розпадається на глюкозу, а також інші шкідливі речовини (гідрогенізований жир, який накопичується в чіпсах, акролеїн, який утворюється в процесі розпаду жирів, глутамат натрію та інші).

Ще одним і також вкрай небезпечним канцерогеном, що містяться у складі практично всіх чіпсів є акриламід. Він може утворюватися навіть при неправильно вибраному маслі для обсмажування продуктів харчування або якщо сковорода занадто розпечена. Чим шкідливі чіпси? Часте (більше 2-3 разів на тиждень) вживання чіпсів призводить до надмірного накопичення в печінці цих шкідливих речовин, що є прічн ожиріння.

Чіпси також шкідливі гідрогенізовані жиром. Він сприяє утворенню «поганого» холестерину, який, у свою чергу, є основною причиною розвитку тромбофлебіту, атеросклерозу, а також інших серйозних захворювань. У ході недавніх досліджень (2012 року) у складі чіпсів було знайдено речовину під назвою гліцідамід. Він не тільки здатний викликати ракові пухлини, але також і руйнувати ДНК.

Всі ми сотні або навіть тисячі разів чули про те, що чіпси дуже шкідливі. Але все одно любителі цього продукту харчування купують його, часто знаючи, що він може викликати печію, гастрит, а також проблеми з роботою кишечника і алергію (причому вірогідність цього дуже висока). Технологія приготування чіпсів знищує майже всі.

Найбільш шкідливими чіпсами вважаються тонкі і хрусткі. Їх обсмажування повинна займати менше 20 секунд, але більшість виробників це не дотримуються. Велика кількість, солі, яке міститься в них, приваблює багатьох любителів «солоненького». Але не варто забувати, що надлишок солі в крові призводить до гальмування нормального росту кісток, м’язів і сухожиль, розвитку серцевих захворювань, не кажучи вже про порушення обміну речовин. Додайте до цього прочитане вище і картина стане зовсім похмурою.

Тонкі і хрусткі чіпси по праву можна вважати найголовнішими шкідниками організму з усього їх розмаїття. Є такий вид чіпсів, як повітряні, які ніяк не можна зарахувати до найбільш шкідливим представникам цього продукту.

У них міститься набагато менше токсичних речовин, ніж в інших видах. Технологія виробництва хоч і передбачає їх обжарку більше 5 хвилин, однак і в них накопичується досить невелике в порівнянні з іншими чіпсами кількість канцерогенів. Внаслідок цього шкода від них організму мінімальний!.

Чим шкідливі чіпси?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*