Home » Без рубрики » Чим розбавляють лікер?

Чим розбавляють лікер?

Чим розбавляють лікер?
Амаретто (англ. Amaretto) — солодкий, злегка густий лікер темно-коричневого кольору, італійського походження зі смаком і ароматом мигдалю. При виготовленні використовують або абрикосові кісточки або мигдаль, ваніль, також додаються різні спеції і трави. Оригінал лікеру Амаретто — «Amaretto Disaronno», відбувається з району Саронно в Італії.

Перший Амаретто з’явився в 1500-х роках і він однозначно пройшов всі випробування часом — тепер справжній амаретто називається Di Saronno Originale Amaretto. Вміст спирту часто залежить від виробника, але в середньому його фортеця становить близько 28 градусів.

Саме слово «amaretto» в перекладі з італійської мови означає «злегка гіркуватий», що виражає гіркий присмак Амаретто. Однак, гіркота ця досить приємна. Поява лікеру відносять до XVI століття.

Претендує на авторство лікеру італійська сім’я Disaronno. Тому раніше він і випускався під лейблом «Amaretto Disaronno», але на сьогоднішній день він носить ім’я — «Disaronno Originale». Історія лікеру Амаретто Історія створення цього лікеру так романтична і красива, що лікер по праву можна вважати легендарним.
Легенда, яка пов’язана з появою напою, розповідає нам про художника Бернардіно Луини, учні Леонардо да Вінчі, що приїхав в місто Саронно на півночі Італії.

Перебуваючи там, він попросив дуже красиву жінку-вдову стати моделлю для образу Мадонни для фрески в монастирі «Санта-Марія-Делла-Грація», який зараз знаходиться в Мілані. У процесі написання картини виникла запекла роман і коли прийшов час розставання, вдова висловила свою любов до художника Луини, створивши для нього суміш, що складалася з бренді, абрикосових кісточок і спецій (склад трав і їх пропорції до цих пір так і не розкрито).

Це і був перший створений Амаретто. Вважається, що на етикетках лікеру Амаретто зображена таємничо усміхнена прекрасна жінка.

Обов’язковий атрибут і візитна картка справжнього Амаретто — пляшка незвичайної квадратної форми.
Ця пляшка була придумана майстрами-склодувами острова Мурано, який знаходиться недалеко від Венеції, щоб навіть в непроглядній темряві людина могла відразу знайти на дотик свій улюблений лікер. Цікаво, хто зараз п’є Амаретто посеред ночі? Виробник Амаретто випускає цілу серію різних лікарів: Disaronno Amaretto Originale перший амаретто, випускається з 1525
Як пити лікер Амаретто? Варіантів вживання лікеру Амаретто незліченну безліч, все залежить від бажань і переваг.

Ось кілька найпоширеніших методів вживання:
Лікер можна додавати до кави, в гарячий шоколад і в інші безалкогольні напої. Пропорції вимірюються на око і з особового уподобаннями. Якщо змішувати лікер Амаретто з Кока-Колою, то його смак стане схожий на Cherry Cola;
Лікер можна так само вживати в чистому вигляді, як окремий напій (з льодом).
Багато хто віддає перевагу пити Амаретто в поєднанні з апельсиновим соком і льодом, за рахунок чого може вийти вельми освіжаючий напій. Амаретто часто використовують в кулінарії (додаючи в десерти, включаючи морозиво), для додання смаку мигдалю.

За бажанням можна експериментувати, додаючи Амаретто в безліч різних коктейлів і пробуючи на смак, що у вас вийде.
Приготування Амаретто Стверджують що секретний рецепт Амаретто залишився незмінним з 1525 року.

Його так само можна приготувати і в домашніх умовах, звичайно це буде спрощений варіант, але лікер виходить досить запашним, з легкою гіркуватістю. Використовувати можна ядерця слив, абрикосові або яблучні кісточки.
Виходить дуже смачний і міцний лікер, але при цьому дуже корисний для здоров’я, оскільки містить вітамін В17, що має сильні антиоксидантні та протипухлинні властивості.

Деякі народи з давніх часів періодично вживають його в їжу в невеликих кількостях. Використовувані інгредієнти: чистий спирт 90-96% — 500мл; вода фільтрована, кип’ячена — 500мл; ядерця або кісточки — 100гр; цукор — 350гр. Спосіб приготування: Для початку треба розчинити цукор в теплій воді.

Дві-три ложки цукру нагріваємо в металевому посуді, до коричневого кольору. Потім швидко киплячий коричневий цукор поміщаємо в цукровий сироп і помішує.
Тепер потрібно роздрібнити не надто дрібно наші ядра або кісточки.

Потім в скляний бутель, кладемо подрібнені ядерця і заливаємо спиртом, залишаємо на годину, потім заливаємо сиропом. Все добре перемішуємо, щільно закриваємо і ставимо в темне місце.
Через 10-15 днів після фільтровкі лікер можна вживати. Якщо лікер здасться вам занадто міцним, можна розбавляти його звичайною водою з льодом.

Рецепти популярних коктейлів, до складу яких входить Амаретто:
Коктейль Кватро 1 шматочок апельсинової цедри. Коктейль Ромео І Джульєтта — 3 частини грейпфрута. Коктейль Хрещений Батько — 45 мл. Скотч (9/13 частини);
— 20 мл.

— Амаретто (4/13 частини);
Коктейль Хресна Мати — 45 мл. Горілка (9/13 частини);
— 20 мл. — Амаретто (4/13 частини);
 Коктейль Солодка Марія — 1 столова ложка вершків.

Чим розбавляють лікер?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*