Home » Без рубрики » Чим корисний кави?

Чим корисний кави?

Чим корисний кави?
Кавоманія. Дві чашки кави на день допоможуть знизити ризик виникнення діабету II типу. І
найкраще, якщо кава буде без цукру і з молоком. В університеті Міннесоти за
10 років досліджували 29000 жінок.

Одна група весь цей час пила каву, інша від
кава утримувалася. В результаті у любителів кави ризик захворіти діабетом
виявився на 22% менше.

Крім того, за даними деяких досліджень, кава
допомагає уникнути хвороби Альцгеймера і навіть раку. Чашка гарячої кави може
бути не тільки смачною і бадьорить, але і врятувати вас, запобігши розвиток раку
печінки.

У дослідженні, проведеному на 90 000 пацієнтах, з’ясувалося, що навіть
одна чашка кави в день зменшує ризик даної форми раку на 50%.
За статистикою
American Cancer Society в США щорічно діагностується 18 920 випадків раку
печінки, а за минулий рік від нього загинуло 14 270 чоловік. Основними причинами
є вірусні та аутоімунні гепатити, цирози, надмірне споживання
алкоголю.

У дослідженнях на тваринах антиканцерогенна роль кави відносно
раку печінки була виявлена ​​вже давно. І тепер вчені з National Cancer
Center, Tokyo, проаналізувавши дані 10 річного дослідження, виявили
аналогічну дію напою і у людей. За їх даними частота розвитку раку серед
тих, хто ніколи або майже ніколи не п’є кави, становить 547, 2 випадків на 100
000.
Серед тих, хто щодня п’є каву, частота склала 214, 6 на 100 000. Захисний ефект кави з’являється вже при вживанні однієї двох чашок кави і
значно посилюється якщо випивати 3-4 чашки. за рахунок чого саме знижується
ризик раку печінки не відомо.

Вчені вважають, що, можливо, захисний ефект
обумовлений великою кількістю антиоксидантів у каві.
Американці вже давно
оголосили кави стратегічним джерелом антиоксидантів, адже для багатьох він
як і раніше залишається єдино доступним засобом поповнення запасу
антиокислювачів.

Що таке кава? Кава це насіння ягід кавового дерева, яке росте в
вузькому субтропічному поясі на висоті до 6000 футів над рівнем моря. Вічнозелені кавові дерева зазвичай досягають у висоту 20-ти футів. Для того,
щоб простіше було збирати урожай, їх підрізають до восьми-десяти футів.

Плоди
кавового дерева дозрівають в різний час, тому, в більшості випадків, вони
збираються вручну. Щоб справити один фунт обсмаженої кави в зернах,
потрібно приблизно 2000 ягід кави сорту «Арабіка» (приблизно п’ять фунтів).
Так як кожна ягода містить два боби, то один фунт кава виходить,
фактично, з 4000 кавових зерен.

З одного кавового дерева середньої величини
щорічно виробляється один-два фунти обсмаженої кави в зернах, а до першого
врожаю дерево має рости чотири-п’ять років. Як і всі плодові культури, перед тим, як дати врожай, кавове дерево
спочатку цвіте тонкими гронами білих квітів, що нагадують за формою і аромату
жасмин.

Історія кави. Історія походження кави як напою йде корінням в
глибоку старовину. Вона оповита численними легендами і вигадками. Існують сміливі припущення про те, що людина і кава зв’язані між собою
вже близько 2, 8 мільйонів років.
Вони засновані на тому, що останки найдавнішого
людини і сліди його проживання знайдені в Східній Африці, в районі, який є
батьківщиною дикого кави.

Цілком на здогадах і припущеннях будується відповідь на
інше питання: як і коли кава потрапила через Червоне море в Ємен, з яким,
власне, і пов’язана вся історія його походження як напою. У перші століття
нашої ери на території Північної Ефіопії утворилося царство Аксум.
У IV-VI
століттях воно досягло розквіту і розповсюдило свою гегемонію на багато земель, в
тому числі і на Південну Аравію.

Аксумское царство розпалося лише в першій половині
XI століття. За тисячолітню історію існування царства відзначені тісні торговельні,
господарські та політичні зв’язки між народами, що населяли Ефіопське нагір’я
і Аравійський півострів. Більше того, одне з ефіопських племен переселилося в
Південний Ємен. Тому немає нічого дивного в тому, що кава виявився
завезеним в цю країну (існує версія, що кава завезений до Аравії чорними
суданською рабами, яких доставляли через територію
Ефіопії).

Слід особливо підкреслити той факт, що кава
виростає в дикому вигляді тільки в Ефіопії, де він раніше людина у
возделивался, так як тут каву не вживали.
Навіть після його «одомашнення в
Ємені ефіопи довгий час дотримували заборону на вживання кавового напою,
накладений християнською церквою і негусом, отвергавшими це магометанское
винахід.

У той час деякі ефіопські племена, а також нубійські бербери
все ж вживали каву таємним чином. Стиглі кавові зерна давили, змішували
з жиром тварин і скачували в круглі кульки. Це була їжа, що володіла
збудливими властивостями. Вона допомагала вижити у важких природних умовах.

Що
щодо розвиненіших ефіопських племен, то вони робили вино з заграв
пульпи кавових ягід.
Цей напій називався Кавах (kawah), що означає
«Хмільний напій».

Від цього слова, можливо, і сталося сучасне слово
«Кава». Кавові рецепти. Висновки. Кава не тільки дуже смачний, але і корисний продукт. Головне в кава, як і в
іншому здоровому харчуванні, що не перебарщіть.

Адже ліки від отрути відрізняє що?. Прівільно, доза. Пару чашок качственного кави в день — корисно позначаться на вашому організмі! Пробуйте нові сорти і нові рецепти!

Нехай кожен день буде наповнений
енергією, бадьорістю, красою і незвичайним смаком до життя — як
справжній вишуканий кави!.

Чим корисний кави?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*