Home » Без рубрики » Чим корисний інжир?

Чим корисний інжир?

Чим корисний інжир?
12 листопада 2010
Перераховую корисні властивості інжиру. Розповідаю про те, як його правильно їсти, щоб не було дискомфорту в шлунку. Як правильно вибрати його так, щоб вам не попався залежаний інжир і про це розповім. Отже, встав, зробив зарядку, наклав у тарілку інжиру і почав писати статтю.

Взагалі стаття особливо легко і соковито пишеться, коли цей самий інжир поглинаєш. Отже, наш герой хто він?

Інжир це саме давнє ласощі людей, які здавна цінували його корисні властивості.

Саме інжир вкусили Адам і Єва в якості забороненого плоду. До Росії інжир приїжджає з Узбекистану, Вірменії, Туреччини, Китаю.

Взагалі, інжир вирощують повсюдно навіть, наприклад, в Криму. Чим корисний інжир? Звичайно, в ідеалі було б його їсти свіжим і стиглим прямо з гілки, але для більшості жителів Росії він сухофрукт.

Він містить велику кількість вітамінів, зупинюся детально тільки на величезному вмісті калію. Тут інжир чемпіон серед всіх продуктів, крім деяких горіхів.
При нестачі калію розвиваються порушення роботи серцевого і скелетної мускулатури. Тривалий дефіцит калію може бути причиною гострої невралгії. Також зазначу великий вміст заліза, якого більше, ніж, наприклад, в яблуках (моя стаття про них
). Рекомендую його хворим, страждаючим дефіцитом заліза.

Інжир дуже поживний, добре заспокоює жар, а також не викликає спрагу, як інші солодощі. Інжир допомагає при підвищеному серцебитті, бронхіальній астмі, кашлі з болями в грудях, ангіні. Для людей, які хочуть набрати свою вагу, інжир буде хорошим продуктом.
Рекомендовано їсти інжир при схильності до тромбозів, тахікардії.

Регулярне харчування допоможе уникнути розвиток гіпертонії і венозної недостатності. До складу плода також входить фіцін, який знижує згортання крові та допомагає процесу розсмоктування тромбів в судинах.

Увага: Сушений інжир має послаблюючу дію! Не ризикуйте їсти його перед важливим багатогодинним нарадою! Всі недоліки відносяться до сушений інжир і так чи інакше пов’язані з великим вмістом цукру.
Цукровий діабет, панкреатит, гострі захворювання кишечника не дружать з ним.

По-справжньому смачний інжир знайти нелегко. Магазини, супермаркети, як правило, пропонують дуже старий, залежаний інжир. Є такий не поважати себе.

Особисто я купую інжир у своєї знайомої узбечки, яка ходить по офісах і пропонує його. Ціни у неї на 50% нижче, ніж у магазинах і на ринках. При цьому все набагато свіже.

Хороший інжир повинен бути м’яким. Якщо якась конкретна інжіріна не сподобалася випльовує її, бо, на 10 хороших плодів обов’язково попадеться неважливого якості (зіпсована).

Чим більше кісточок в плодах інжиру-тим він смачніший.
Кісточки не псують ні смак, ні задоволення від поїдання.

Чим корисний інжир?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*